امولسیون
[اِ یُنْ] (فرانسوی، اِ)(1) در اصطلاح دواسازی، هر داروی مرکب مایع و شیرمانندی که جهت آشامیدن مریض ترتیب دهند. (ناظم الاطباء). اگر دانه های روغن دار را با کمی آب در هاون صلایه کنند و تودهء خمیری شکل حاصل را با آب بسایند مایع شیری شکلی بدست می آید که بنام امولسیون موسوم است. بنا بر این امولسیونها از گویچه های کوچک (گلبول) روغن تشکیل شده است که بوسیلهء مواد پروتئیدی دانه ها در آب بحالت تعلیق درآمده است و آنها را امولسیونهای طبیعی مینامند. همچنین اگر مواد روغنی مختلف رزین ها(2)، گم رزین ها(3) و مواد غیرمحلول را بکمک مادهء امولسیو(4) در آب بحالت تعلیق درآورند اشکال دارویی حاصل بنام امولسیون مصنوعی نامیده میشود و منظره ای شیری شکل دارد. در داروخانه ها بیشتر صمغ عربی و کتیرا را برای این منظور مصرف میکنند. امولسیونها خیلی زود فاسد میشوند و از اینرو آنها را فقط در موقع احتیاج تهیه می کنند. (از کارآموزی داروسازی جنیدی ص 100).
(1) - emulsion. .
(فرانسوی)
(2) - Resine .
(فرانسوی)
(3) - Gommes - resines .
(فرانسوی)
(4) - emulsive
(1) - emulsion. .
(فرانسوی)
(2) - Resine .
(فرانسوی)
(3) - Gommes - resines .
(فرانسوی)
(4) - emulsive