نارگیل
( (اِ) نارجیل گوز هندی جوز هندی بارنج رانج گردکان هندی بارنگ حشرج جوزالهند گوز هندو جوز هندو نرجیل( 1 2) معرب آن نارجیل و نارجیله در نامهء پهلوی خسرو کواتان بند )،« انارگیل » آقای دکتر معین در حاشیهء برهان قاطع آرد: پهلوی گوز هندی) خوانند، ) « گوچ هندوک » خوانند و به (زبان) پارسیک « انارگیل » 50 آمده: انارگیل که با شکر خورند، به (زبان) هندو در سانسکریت ناریکلا،( 3) ناریکرا( 4) و نظایر آن نارگیل درختی است از انواع نخلها( 5) که گلهای نر و مادهء آن بر روی یکدرخت است و میوهء درشت آن( 6) پوشیده از قسمتی سخت و چوبی و آلبومن آن دارای طبقه ای سفیدرنگ است که 65 گل » درصد آن روغنی دارد که در حدود 26 درجه مایع می شود، این درخت بیشتر در جزایر مرجانی اقیانوس هند می روید برهان قاطع چ معین حاشیهء ص 2095 ) جوز هندی را گویند و مغزی دارد مانند مغز گردکان و بادام و آن را با ) « گلاب ص 291 شیرینی خورند و مقوی است و بعضی از آنها را بر زیر یا بالا سوراخ کرده مغز او را بیرون آرند و پوست آن را خالی کرده ظرف غلیان سازند و نوعی از آن بزرگتر است به مقدار هندوانه و صفحه از روی او برداشته آن را خالی کرده ظرف نان و آب کنند و درویشان با خود دارند و آن را کشکول خوانند (آنندراج) (انجمن آرای ناصری) بار درختی هندی که به زبان سانسکریت نارگیلا گویند و این درخت مانند خرمابن دراز باشد و پس از هفت سال بار می دهد و در یک خوشهء آن تا سی و چهل بار دیده شده و گاهی بی بار نباشد و بار این درخت که نارگیل و جوز هندی نیز گویند، دارای مایعی است شیرین و لذیذ مانند شیر (ناظم الاطباء ||) نوعی از غلیان را گویند که به شکل نارگیل ساخته و یا از خود نارگیل ساخته اند (ناظم الاطباء) رجوع به نارگیله ( فرانسوی) ( 6 ) cocos, cocotier (2) - anargil (3) - narikela (4) - narikera (5) - Palmiers - ( شود ( 1 Noix de coco -.